CoForArt
Excursies en rondleidingen, het verhaal achter de kunst...

Co for Art organiseert met regelmaat een rondleiding in een museum waar een interessante tentoonstelling of collectie te zien is. Deze rondleidingen, waar u op in kunt schrijven, worden via de website kenbaar gemaakt. Co for Art houdt u ook per mail of met de post graag vrijblijvend op de hoogte. U kunt zich hiervoor aanmelden. Rondleidingen kunnen ook op elk gewenst tijdstip voor uw eigen gezelschap worden besproken...Programma Rondleidingen


'PURE RUBENS'

PETER PAUL RUBENS
De 'God van de schilders', zo werd Rubens (1577-1640) door zijn tijdgenoten genoemd. Niet zonder reden: hij was een van de meest invloedrijke schilders van zijn tijd. Rubens bereidde zijn werk doorgaans voor met een schets van olieverf op paneel, toentertijd heel opmerkelijk. Hij was daarin niet de eerste maar hij was wel een cruciaal vernieuwer: niemand paste de olieverfschets op zo'n veelomvattende wijze toe als hij. Dat hij zoveel belang hechtte aan die schetsen bleek na zijn overlijden:honderden had hij er in zijn atelier bewaard. Museum Boijmans Van Beuningen en het Museo National Del Prado in Madrid werkten samen om de mooiste werken bijeen te brengen.
Laat u meevoeren over de tentoonstelling van Rubens werk!


PRAKTISCH
Op zaterdag 24 november wordt u, in het bezit van een entreebewijs, om 11.15 uur verwacht in Museum Boijmans Van Beuningen in museumrestaurant Het Paviljoen voor een kopje koffie.
De rondleiding begint om 12.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid nog rondkijken in het museum.

Kosten: 17,50 per persoon, exclusief entree, inclulsief een kopje koffie. (Museumkaart geldig, toeslag entree 2,50).

Betaling van de rondleiding kan plaatsvinden door van te voren het betreffende bedrag over te maken op rekeningnummer NL59 ABNA 0819 593141, t.n.v. Co for Art, o.v.v. Rubens

Voor inlichtingen en aanmelding:
Coby de Vries-den Otter, t. 0180617233, m. 06 10502571, e. coforart@gmail.com

Adres Museum Boijmans Van Beuningen: Museumpark 18-20, 3015 CX, Rotterdam.
Bereikbaarheid: Loopafstand Rotterdan CS: 15 minuten, per fiets 7 minuten. Metro, halte Eendrachtsplein. Tram 4, halte Eendrachtsplein, Tram 7, halte Museumpark.
Parkeren mogelijk in Parking Museumpark 32, Parking Westblaak, Hartmanstraat 35.